Walnoten, gezond of ongezond?

0

Zijn walnoten gezond? Deze vraag heb ik al verschillende keren gehoord. Het antwoord op deze vraag lees je al in de titel. In dit artikel zal ik verder toelichten waarom walnoten gezond zijn.

walnoot aan de boomWat zijn walnoten?

Het is misschien een inkoppertje, maar de walnoot is een vrucht van de walnotenboom. De walnoot behoort net als de dadel tot de steenvruchten. Walnoten kunnen in vrijwel elk klimaat groeien.

Er zijn vele verschillende soorten walnoten. Over het algemeen smaken de verschillende soorten bijna hetzelfde. Het verschil zit hem vooral in de groeiperiodes, vorm van de noot en grootte van de noot. Eén van de bekendere walnoot soorten is zelfs afkomstig uit Nederland.

Welke voedingswaarden hebben walnoten?

Walnoten bevatten enorm veel voedingsstoffen die goed zijn voor het lichaam. Zo bevatten walnoten twee keer zoveel antioxidanten als amandelen, cashewnoten, pinda’s en pistachenoten. Daarnaast bevatten walnoten verschillende vitamines, fosfor, ijzer, zink, magnesium en kalium. Deze voedingsstoffen zijn vaak terug te vinden in de zogenaamde superfoods. De walnoot staat dan ook wel bekend als de gezondste noot.

Zo gezond zijn walnoten

Dat walnoten gezond zijn blijkt uit de voedingswaarden. Daarnaast zijn er de laatste jaren verschillende onderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat de walnoot een positieve rol heeft binnen de voeding. Bij een test op muizen bleek dat walnoten een remmende werking hebben op borst- en darmkanker.

Walnoten zijn op verschillende manieren te eten. Van salades tot dessert, of gewoon los uit de hand. Een dagelijkse hoeveelheid van 50 tot 60 gram walnoten is voldoende om de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) van Omega-3 vetten te halen.

DELEN
Studente voeding en diëtiek (24 jaar) met een passie voor gezonde voeding, superfoods en fitness.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER