Trend van 2016: De Airfryer

0

We kunnen er inmiddels niet meer omheen, de Airfryer is helemaal hot in 2016. Niet gek als je bedenkt dat we tegenwoordig allemaal erg op onze levensstijl en voeding letten.

Als Nederlanders zijn wij onlosmakelijk verbonden met snacks als frikadellen, kroketten en kaassouffles. Deze smakelijke en vette snacks worden al tientallen jaren gebakken in de frituurpan. Eerst in het vieze en zeer ongezonde vaste frituurvet en daarna in de iets gezondere plantaardige frituurolie. Laten we eerlijk zijn, die plantaardige frituurolie is verre van gezond, het blijft vette olie.

De airfryer doorbreekt de oude wijze van snacken. Een frikandel, kroket of patatje hoeft niet langer in de vette frituurolie gebakken te worden. Tegenwoordig volstaat een airfryer. Maakt de airfryer snacks gezond? Nee, absoluut niet. Het maakt snacken enigszins gezonder. De snacks hoeven niet meer de ongezonde frituurolie in. Met dank aan de Airfryer van Philips.

Mijn voorspelling; de Airfryer is geen hype maar een blijvertje.

DELEN
Joost is een sport en voeding student (25 jaar). Joost is dagelijks te vinden in de sportschool voor fitness en voedingsadvies.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER