Spirulina, de sporters superfood

0

Van nature groeit Spirulina met name is mineraalrijke zoutwater meren. Het algje is in de grootste aantallen te vinden in Mexico en centraal en Oost Afrika. Door de populariteit van Spirulina als superfood wordt dit zoutwater algje tegenwoordig voor commerciële doeleinden voornamelijk gekweekt in kweektanks over de hele wereld. Hierna zijn de prijzen voor Spirulina ook erg gedaald.

Spirulina is een superfood die enorm rijk is aan verschillende voedingsstoffen die een enorm goede toevoeging zou kunnen op ons eigen voedingspatroon. Zo bevat Spirulina een enorm hoge concentratie aan de volgende stoffen:

  1. Eiwitten: Spirulina is met een eiwitgehalte van 60-70% één van de rijkste bronnen van eiwitten. Dit betekent dat Spirulina een perfecte superfood is voor de sporters onder ons. Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van ons lichaamsweefsel, waaronder ons spierweefsel. Zo is het belangrijk om als fanatieke sporter voldoende eiwitten binnen te krijgen.
  2. Vitamines: de vitamines die Spirulina bevat zijn vitamine A, D, E K en B. Dit zijn natuurlijke vormen van vitamines die hierdoor erg makkelijk om te nemen zijn door ons lichaam. Deze vitamines hebben een gunstig effect op je immuunsysteem, maar ook op je huid, je energie en dragen bij aan de bescherming van je hart en bloedvaten.
  3. Omega-3 vetten: dit zijn belangrijke vetten die ook terug te vinden zijn in vette vis. Omega-3 vetten zorgen voor een gezond beschermd hart. Ook werkt Spirulina hierdoor cholesterol verlagend waardoor deze superfood een uitkomst kan bieden voor mensen die last hebben van een te hoog cholesterolgehalte.
  4. Mineralen: doordat Spirulina over het algemeen afkomstig is uit mineraalrijk water, bevat het veel verschillende mineralen. Zo zit Spirulina bordenvol met ijzer, magnesium en selenium. Deze mineralen dragen bij aan een beter zuurstoftransport in het bloed en een verlaagde kans op ontstekingsziekten zoals ziekte van Crohn of reuma.

Een aantal leuke feiten over Spirulina zijn:

  • Spirulina is de rijkste bron van vitamine A
  • Bevat in totaal 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren
  • Heeft een 12 keer zo hoog bio-beschikbaar eiwit dan biefstuk
  • Spirulina is het enige voedingsmiddel dat 96 sporenelementen bevat

Spirulina kopen

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die zweren bij Spirulina en de effecten ervan. Spirulina is gemakkelijk te nemen de Spirulinapoeder mixen met bijvoorbeeld een groene smoothie of in tablet vorm. Ben je een fanatieke sporter? Heb je een hoog cholersterol gehalte? Of ben je opzoek naar een goede aanvulling van eiwitten, vitamines, vetten en mineralen op je dagelijkse voeding? Dan is Spirulina écht een aanrader! Bestel direct bij de Body & Fit shop!

DELEN
Studente voeding en diëtiek (24 jaar) met een passie voor gezonde voeding, superfoods en fitness.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER