Inca bessen, bordenvol eiwitten en vitaminen

0

Inca bessen worden wel eens de Zuid-Amerikaanse Goji bes genoemd. Dit is niet zo raar, aangezien Inca bessen qua kleur veel weg hebben van Goji bessen en de Inca bes ook nog eens een échte  superfood is. Superfoods zoals de Inca bes zijn anders gezegd extreem gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen die een gezondheid bevorderend effect hebben en in dit geval ook nog eens heel lekker zijn. Het verschil tussen de Inca bes en de Goji bes zit niet alleen in het formaat. Het grootste verschil is terug te vinden in de gehalte van bepaalde voedingsstoffen, maar hierover later meer.

De Inca bessen worden in Zuid-Amerika al eeuwen lang gebruikt als natuurlijk medicijn tegen ziektes als hepatitis, astma, malaria, dermatitis en reuma. Dit vanwege de bizar hoge concentratie aan antioxidanten. Verder bevatten de Inca bes de volgende stoffen waardoor zij een toevoeging kunnen bieden aan jouw gezonde lifestyle:

  1. Eiwitten: Inca bessen bestaan voor 16% uit plantaardige eiwitten. Dit is nog 3% hoger dan het eiwitgehalte in Goji bessen, wat al bizar hoog is voor een vrucht. Eiwitten hebben een herstellende werking op ons lichaamsweefsel, waaronder het spierweefsel. Zo zorgen de eiwitten uit de Inca bessen bijvoorbeeld voor een sneller spierherstel na het sporten.
  2. Vitaminen: zowel vitaminen A en C zijn in een zeer hoger dosering door je lichaam uit Inca bessen op te nemen. Vitamine A ondersteunt bijvoorbeeld je immuunsysteem en beschermt je huid tegen zonlicht. Vitamine C beschermt ons hart en bloedvaten en onderhoudt je haar, nagels en kraakbeen. Verder bevatten Inca bessen nog verschillende vitaminen B die van groot belang zijn voor het goed functioneren van ons zenuwstelsel.
  3. Bioflavonoïden: deze stof staat ook wel anders bekend als vitamine P, maar verdiend wat extra aandacht dan de andere vitaminen. Inca bessen zitten namelijk bordenvol met Bioflavonoïden en deze hebben een enorm anti-inflammatoire (ontstekingsremmende) antivirale werking.
  4. Pectine: pectine is misschien iets waar jullie al eerder van gehoord hebben, maar waarvan jullie niet precies weten wat en inhoudt. Nou, pectine is de stof uit keelsnoepjes die onze keel en luchtwegen voorziet van een zacht dun laagje dat kriebelhoest tegen gaat. Buiten dit om heeft de pectine uit Inca bessen ook een werking tegen bepaalde vormen van cel mutatie, wat uiteindelijk kan leiden tot ziektes als kanker.
  5. Antioxidanten: zoals eerder gezegde bevat de Inca bes een enorm hoge concentratie aan antioxidanten. Door antioxidanten is je lichaam in staat om vrije radicalen die in de cellen gevormd worden te bestrijden. Op deze manier kunnen antioxidanten DNA schade voorkomen en zo werken deze preventief tegen bijvoorbeeld huid veroudering en tumoren.

Inca bessen kopen

Zoals jullie hierboven hebben gelezen zitten Inca bessen bordenvol stoffen die een enorm positief effect hebben op ons lichaam. En het fantastische van de Inca bes is dat ze ook nog super lekker zijn! Wil je dit graag een keer proberen? Bestel direct bij de Body & Fit shop!

DELEN
Studente voeding en diëtiek (24 jaar) met een passie voor gezonde voeding, superfoods en fitness.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER