Gezonde algen: Chlorella

0

Chlorella is een eencellig zoetwateralgje dat oorspronkelijk met name te vinden is in verschillende rivieren en meren in Oost-Azië. Deze algen behoren tot de oudste vormen van plantaardig leven hier op aarde. Je zou Chlorella kunnen omschrijven als minuscule plantjes zonder bladeren, wortels of stengels. Het bijzondere aan Chlorella is dat het algje zich elke 10 uur verdubbeld. Hierdoor werd er vroeger gedacht dat Chlorella misschien in staat was de honger de wereld uit zou helpen. Helaas was het algje destijds niet verteerbaar voor ons spijsverteringsstelsel. Dit is uiteindelijk in 1975 in Japan opgelost en sindsdien zijn er vele zeer enthousiaste gebruikers van Chlorella, waaronder wij!

Chlorella is door de jaren heen steeds populairder geworden als superfood. Om deze reden wordt dit enorm gezonde algje inmiddels gekweekt in kweekvijvers over de hele wereld. Dit is te verklaren door het feit dat Chlorella een enorm positief effect heeft op onze gezondheid en zo perfect past binnen je gezonde lifestyle. Chlorella is een rijke bron aan de volgende vitale voedingsstoffen:

  1. Vitamines: Chlorella bevat alle vitamines behalve vitamine D. Zo draagt het toenemen van Chlorella bij aan de functie van je immuunsysteem, waardoor de kans op ziekte minder groot is. Ook hebben vitamine C een gunstige invloed op de werking en bescherming van onze hart en bloedvaten.
  2. Mineralen: in Chlorella zijn bijzonder veel mineralen terug te vinden. De twee belangrijkste zijn calcium en ijzer. Deze zorgen bijvoorbeeld voor een efficiëntere zuurstoftransport in het bloed en een betere stofwisseling.
  3. Eiwitten: Chlorella zit bordenvol met eiwitten. Eiwitten zijn de bouwstenen voor lichaamsweefsel zoals spierweefsel. Zo is het belangrijk dat wanneer je veel sport, je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Chlorella is een erg goede bron van plantaardige eiwitten.
  4. Omega-3 vetten: Chlorella bevat meervoudig onverzadigde vetzuren en deze dragen bij aan een gezond hart. Deze vetzuren hebben wetenschappelijk bewezen een enorm positieve invloed op zowel jezelf als op de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap.
  5. Chlorofyl: dit stofje zorgt voor het omzetten van licht naar energie in het blad van een plant. Voor ons mensen helpt dit stofje bij het gezond houden van ons bloed, spijsverteringsorganen en het ondersteunen van je lever en nieren.

Verder bevat Chlorella een grote hoeveelheid aan DNA en RNA. Dit zijn stofjes in je lichaam die de informatie bevatten over o.a. de bouw en functie van je lichaamscellen. Wanneer je ouder wordt neemt de productie van deze stofjes af en dit wordt vaak in verband gebracht met hart- en vaatziekten, maar ook kanker en dementie. Om deze reden is het belangrijk (zeker wanneer je wat ouder bent) om voldoende van deze stofjes binnen te krijgen, wat de kwaliteit van celvorming verhoogd.

Tenslotte, maar zeker niet minder belangrijk, bevat Chlorella een unieke stof die alleen maar in Chlorella terug te vinden is: de Chlorella Groei Factor. Dit stofje zorgt er voor dat het algje zich zo razendsnel vermenigvuldigd. Voor ons lichaam levert de Chlorella Groei Factor een bijdrage aan een snel herstel van onze lichaamscellen en –weefsels.

Chlorella kopen

Wij vinden de Chlorella absoluut één van de superfoods is die niet mag ontbreken in je keukenkastje. Dit bijzondere algje heeft zo’n grote invloed op ons lichaam en is daarom een absolute aanrader. Bij andere voedingsspecialisten is Chlorella dan ook vaak in hun top 3 van superfoods terug te vinden. Bestel direct bij de Body & Fit shop!

DELEN
Studente voeding en diëtiek (24 jaar) met een passie voor gezonde voeding, superfoods en fitness.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER