Wat te doen tegen een kater?

0

Na een lange avond stappen met vrienden en vriendinnen ervaren veel mensen een vermoeid en ietwat misselijk gevoel. Dit is vaak de oorzaak van een combinatie van drank en weinig nachtrust, wat we kennen als een kater. Heb je zelf last van een kater? Er zijn verschillende mogelijkheden om je kater te verhelpen. Wist je bijvoorbeeld dat het drinken van melk kan helpen bij het verminderen van de kater en het misselijke gevoel? Ook het eenmalig overgeven aan het begin van de nieuwe dag na het stappen, kan helpen om het nare gevoel op te lossen!

Doe een dagje rustig aan

De dag na een nachtje stappen heb je vaak al geen energie om intensieve klussen of activiteiten uit te voeren. Probeer dit ook niet! Veel verstandiger is het om rustig aan te doen en in ieder geval te zorgen voor voldoende rust. Zo krijgt je lichaam de tijd om te herstellen en kun je de volgende dag vol goede moed en helemaal fris aan je uit te voeren klusjes beginnen.

Tip: ga eens naar de sauna met een kater! De sauna geeft je een ontspannend gevoel, wat je kan helpen bij het verminderen van de kater.

Een zwembad of sauna in de tuin

Een middagje dobberen in je eigen zwembad, of heerlijk genieten van de warmte in de sauna is steeds toegankelijker geworden. Op internet vind je verschillende webwinkels die sauna’s voor een betaalbare prijs aanbieden. Een sauna is niet alleen lekker wanneer je bent opgestaan met een kater. Ook wanneer je intensief gesport hebt of wanneer je moe bent van een dag hard werken, kan een sauna voor de nodige ontspanning zorgen. Sauna’s worden in verschillende modellen en formaten aangeboden. Zo vind je altijd een sauna die aansluit bij de beschikbare ruimte binnen je woning.

 

DELEN
Joost is een sport en voeding student (25 jaar). Joost is dagelijks te vinden in de sportschool voor fitness en voedingsadvies.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER