Tips om gezond door de zwangerschap te komen

0

Voor vrouwen is de periode van het zwanger zijn niet alleen een heel mooie periode, maar ook een periode die heel zwaar en stressvol kan zijn. Naast de fysieke ongemakken wil je natuurlijk ook het beste voor je aanstaande kind. Een goede voorbereiding zal bijvoorbeeld al heel veel stress schelen. In dit artikel geven we enkele tips waardoor je niet alleen tijdens de zwangerschap goed voorbereid bent, maar ook wanneer de kleine eenmaal ter wereld is gekomen!

Voeding

Wanneer je tijdens de zwangerschap al heel bewust met voeding bezig bent, zorgt dat er niet alleen voor dat je een goede basis vormt voor je kind, maar daarnaast doe je jezelf ook een plezier wanneer het kind geboren is. Het zal je dan minder moeite kosten om weer op je normale gewicht te komen. Probeer het snaaien te minimaliseren en neem zoveel mogelijk gezonde producten tot je. Om de neiging tot slechte producten te minimaliseren, is het verstandig om in plaats van een paar gerechten per dag, te kiezen voor dagelijks 6 kleine gerechten. Wanneer je dan toch de neiging hebt om iets slechts te eten, beperk dit dan tot maximaal 1 keer per dag of kies 1 dag in de week waar alles is geoorloofd. Door jezelf zo nu en dan te belonen, kan je makkelijker ergens naartoe leven.

Na de geboorte

Na de geboorte moet nog behoorlijk wat worden geregeld, ook dingen waar je wellicht niet op zit te wachten, omdat je tijd wel doorbrengen met je kind. Doe dus al zoveel mogelijk van tevoren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het design van het geboortekaartje al af is en enkel de gegevens van je kind er nog in moeten. Denk daarnaast aan een kinderkamer die helemaal klaar is om bewoond te worden. Maar voor jezelf een checklist om niks over het hoofd te zien.

Stressvrij

De zwangerschap is vooral een periode waarin de hormonen alle kanten op gieren en waarin elke prikkel er 1 te veel kan zijn. Het is dan ook belangrijk dat je zo nu en dan de stress los kan laten. Wees dus niet te streng voor jezelf en laat je af en toe masseren of doe mee aan een yoga sessie.

DELEN
Joost is een sport en voeding student (25 jaar). Joost is dagelijks te vinden in de sportschool voor fitness en voedingsadvies.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER