Tips bij het afsluiten van een zorgverzekering

0

Gelukkig leven we in een land waarin de zorg relatief goed geregeld is. We vergeten nog wel eens dat er ook landen bestaan waarin mensen op zichzelf zijn aangewezen wanneer er iets mankeert aan hun gezondheid. Maar daar betalen we dan ook voor. Met dank aan de zorgverzekering hoef je niet zoveel te betalen, want de kosten kunnen heel hoog oplopen. Een ziekenhuis is een duur hotel. Maar hoe kies je nou de juiste zorgverzekeraar, en welke opties heb jij nodig? Hieronder staan een aantal tips die je hierbij kunnen helpen.

Online

Allereerst kijken we natuurlijk naar de kosten. Het is niet zo gek dat je kijkt naar de goedkoopste zorgverzekering van 2017, maar het moet niet de meest bepalende factor zijn. Echter gaan we natuurlijk niet meer betalen dan nodig, dus raad ik je aan om je basisverzekering online af te sluiten. Wanneer je hiervoor kiest zullen de kosten aanzienlijk lager uitvallen. De reden dat je minder hoeft te betalen wanneer je je verzekering online afsluit heeft simpelweg te maken met de lagere kosten die de zorgverzekeraar aan jou kwijt is. Er hoeft in dit geval geen geld betaald te worden aan het personeel dat jou van alles uit moet leggen. Mocht je hier wel behoefte aan hebben kom je dus niet in aanmerking voor deze relatief scherpe prijs.

Aanvullende verzekering?

Vaak sluiten mensen een aanvullende verzekering af ‘’voor het geval dat’’. Als dan later blijkt dat er nooit een beroep wordt gedaan op de bijkomende opties kan je er beter voor kiezen om niet voor een aanvullende verzekering te gaan. Het kost elke maand toch weer een flinke duit geld en door de jaren heen loopt dat behoorlijk op.

Uiteindelijk gaat het erom dat je de zorgverzekering kiest die het beste bij jou past. Er is geen ultieme zorgverzekering of zorgverzekeraar, anders hadden we die wel gewoon genoemd. Er is alleen een ultieme zorgverzekering of zorgverzekeraar voor jou!

DELEN
Joost is een sport en voeding student (25 jaar). Joost is dagelijks te vinden in de sportschool voor fitness en voedingsadvies.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER