Het meest succesvolle alternatief van roken: de e-sigaret

0

Het is algemeen dat roken de gezondheid erg aantast, en de kans op hart- en vaatziekten en longkanker vergroot. Ook mensen die roken weten dit, alleen zijn ze gehecht aan het genot van een sigaret. Mensen die echt voor hun gezondheid gaan en actief sporten, zijn vaak niet mensen die roken.

Toen de e-sigaret op de markt kwam, was er veel discussie. De e-sigaret, waarbij e-liquids in allerlei smaken kunnen worden gerookt, zou volgens sommige een schadeloos en toch goed alternatief zijn voor roken, maar volgens anderen zou het de gezondheid ook zeker ernstig kunnen schaden, omdat je longen er toch door zouden worden aangetast.

Na meer en meer onderzoek blijkt dat e-sigaretten een stuk minder schadelijk zijn dan gedacht. De verslavende stof van gewone sigaretten is nicotine, en bij e-sigaretten kan er gevarieerd worden in de mate van nicotine die erin zit. Hiermee varieert uiteraard ook de schadelijkheid van de e-sigaret. Maar, het blijkt dat 4000 andere schadelijke stoffen die wel in gewone sigaretten zitten, wel zeker ontbreken in de e-sigaret. Met name tabak is natuurlijk een hele schadelijke stof voor de longen. Door het ontbreken van tabak en andere stoffen blijkt de e-sigaret 700 keer minder schadelijk voor de longen te zijn dan de gewone sigaret.

Veel mensen hebben veel aan elektrische sigaretten gehad om te stoppen met roken. De e-liquids in e-sigaretten kunnen variëren in hun mate van nicotine, tot het punt dat er geen nicotine meer inzit en je pure damp rookt. Dit helpt mensen om de consumptie van deze verslavende stof rustig af te bouwen, en zo de afkickverschijnselen die gepaard gaan met het stoppen met roken, goed onder controle te houden. Daarnaast kan de e-sigaret toch nog voor dat genotmoment of rustmoment zorgen waar veel mensen die roken waarde aan hechten – het is dus een ideaal alternatief!

DELEN
Joost is een sport en voeding student (25 jaar). Joost is dagelijks te vinden in de sportschool voor fitness en voedingsadvies.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER