Hoe zorg ik voor een mooi gebit?

0

Wanneer je wat ouder wordt is het steeds lastiger om aan de dagelijkse taken te voldoen. Tandpoetsen kan er ook weleens bij inschieten. Echter is het zeer belangrijk om je gebit goed te onderhouden en gezond te houden. Maar wat zijn nou de belangrijkste punten? Een mondhygiënist uit Schiedam licht een aantal mogelijkheden toe.

Zelf onderhouden

Een gezond gebit begint bij jezelf. Zorg ervoor dat je twee maal per dag je tanden poetst en het liefst ook nog een rager door je mond haalt. Dit kan ook met een stoker trouwens. Tandplaque kan hierdoor worden verwijderd en dit is ten goede van het gebit.

Wanneer je poetst is het verstandig om een tandpasta te kopen waar fluoride in is verwerkt. Fluoride maakt het glazuur harder en zorgt er dus voor dat je een gezond gebit hebt. Een tandenborstel moet om het kwartaal worden vervangen en je moet een goede middenweg vinden in de mate van poetsen. Niet te hard, maar ook niet te zacht. Vraag dit eens na bij je eigen tandarts of mondhygiënist.

Eetmomenten

Wat de meeste mensen niet weten is dat, ongeacht wat, wanneer er gegeten wordt dit een aanslag is voor je tanden. Daarom is het goed om een maximaal aantal keer per dag te eten om de meeste schade te voorkomen. Wanneer je jouw tanden voldoende poetst en op andere manieren verzorgd zou je gebit zeven van deze aanslagen kunnen verwerken.

Blijf controleren

Veel mensen denken dat wanneer zij bovenstaande zaken goed hebben geregeld en dit ook opvolgen een tandarts bezoek niet meer nodig is. Echter raden wij aan om nog minimaal één keer per jaar een tandarts te bezoeken om de plekjes te laten bekijken waar je zelf niet bijkomt. Zo weet je zeker dat het allemaal goed zit en kan je met een gerust hart weer dat colaatje drinken.

DELEN
Joost is een sport en voeding student (25 jaar). Joost is dagelijks te vinden in de sportschool voor fitness en voedingsadvies.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER