Hoe kom je van je gewrichtspijn af

0

Vooral bij ouderen komt gewrichtspijn veel voor, een gemene soort pijn. Want het begint vaak erg onschuldig, met bepaalde bewegingen die iets stroever gaan, maar wat je totaal nog niet belemmert in je dagelijkse activiteiten. Maar naarmate het kraakbeen in je gewrichten verder slijt – wat de oorzaak is van deze aandoening – wordt het bewegen steeds lastiger en pijnlijker. Dit leidt ertoe dat je beperkt wordt in wat je kan doen op het gebied van sporten maar soms ook in al je andere dagelijkse activiteiten!

Hoe wordt gewrichtspijn veroorzaakt

Het kraakbeen in je gewrichten zorgt ervoor dat de  buigbewegingen die je gewrichten maken soepel en gesmeerd gaan, zonder dat de botten elkaar raken. Dit kraakbeen slijt vaak met de tijd, hierdoor komt de pijn die het resultaat is van de gewrichtsslijtage bij de meeste mensen pas op oudere leeftijd voor. Bij sommige mensen gaat de slijtage langzamer, bij sommigen wat sneller, dit ligt onder andere aan: je lichaamsbouw en de sterkte van je botten (wat ook samenhangt met de voedingsstoffen die je doorgaans eet), hoe intensief je beweegt in je dagelijks leven, en vooral ook hoeveel druk er in je dagelijkse leven komt te staan op sommige lichaamsdelen, zoals je ledematen en je rug, Een loodgieter die veel op zijn knieën zit kan bijvoorbeeld eerder last krijgen van gewrichtspijn in zijn knielen.

Wat kun je doen om artrose tegen te gaan of te voorkomen

Als bepaalde bewegingen zo stroef gaan dat het haast niet meer te doen is, is het kraakbeen vaak te ver weggesleten en schuren je botten elkaar bij het bewegen. Dit maakt het bewegen heel pijnlijk en niet te doen. Hierbij wordt gesproken van artrose. Als je gewrichtspijn wilt voorkomen, is het ten eerste belangrijk dat je de hoofdoorzaak van de slijtage ook stopt. Dus geef het desbetreffende gewricht zo veel mogelijk rust, en zo min mogelijk spanning. Vervolgens zijn er supplementen die je kunnen helpen bij het herstellen van je kraakbeen. De belangrijkste bouwstoffen van kraakbeen zijn hyaluronzuur, glucosamine en chondroïtine. Deze supplementen zijn verkrijgbaar, en worden in verschillende soorten en maten op de markt gebracht. De kwaliteit en de puurheid van de supplementen zijn belangrijk voor je lichaam om deze stoffen effectief te gebruiken bij de wederopbouw van kraakbeen. De beste glucosamine en chondroïtine koop je bij een gekeurd merk, wat ook nog is gemakkelijk online te doen is. glucosamine en chondroïtine bestellen doe je namelijk bij deze site. Heb jij ook last van gewrichtspijn en wil je er vanaf komen? Dan is deze optie zeker te overwegen. De supplementen hebben geen garantie de pijn weg te nemen, maar zijn schadeloos voor je lichaam, en hebben al vele anderen geholpen bij het bestrijden van de slijtage van de gewrichten.

DELEN
Joost is een sport en voeding student (25 jaar). Joost is dagelijks te vinden in de sportschool voor fitness en voedingsadvies.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER