Hoe kiest u de beste zorgverzekering als u ernstig ziek bent?

0

Veel mensen in Nederland hebben te maken met ernstige ziektes. Dat is natuurlijk heel vervelend, want het kan iedereen overkomen, zo ook bij u. In dat geval is het de bedoeling dat u er snel bij bent, want dan kunt u zo snel mogelijk worden behandeld en verzorgd. Aan deze behandeling en verzorging hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Het meeste wordt vergoed door de zorgverzekering, maar wat als u voor een lange tijd ernstig ziek bent? Volstaat uw huidige zorgverzekering dan? In dit artikel leggen we uit hoe u dat kunt achterhalen.

Basiszorgverzekering

Iedereen in Nederland heeft een basiszorgverzekering nodig. Het maakt niet uit hoeveel zorg u nodig heeft of u langdurig ziek bent of niet, een zorgverzekeraar dient u te accepteren voor een basisverzekering. Zij mogen geen extra hoge premies vragen op basis van uw zorg. Bij welke verzekeraar u deze afsluit is daarom niet belangrijk. De overheid heeft vastgesteld welke dekkingen en kosten worden vergoed. Dit is wettelijk opgetekend en daar dient iedere verzekeraar zich aan te houden.

Aanvullende zorgverzekering

Met een aanvullende zorgverzekering is het een ander verhaal. Zorgverzekeraars mogen iemand hiervoor weigeren als ze iemand niet vertrouwen op basis van hun zorgverbruik. Iemand die ernstig ziek is vragen ze vaak om een verklaring in te vullen. Zo kunnen ze inschatten of dit op waarheid is berust of niet. Het is van tevoren goed om te kijken welke zorgverzekeraar welke voorwaarden aanbiedt qua aanvullende zorg. Op basis daarvan kunt u de markt oriënteren en kunt u gemakkelijker de juiste zorgverzekering voor 2017 kiezen.

Overstappen

Het maakt niet uit waar u uiteindelijk een basisverzekering afsluit. Bijna iedere verzekeraar biedt dezelfde voorwaarden daarvoor aan. Voor een aanvullende zorgverzekering is het goed om vooraf research te doen naar diverse verzekeraars om te kijken wat ze aanbieden en of u in aanmerking komt om er bij hen één af te sluiten. Als u nu al weet dat u voor 2017 extra zorg nodig heeft, kunt u nu alvast onderzoek doen naar de juiste zorgverzekeraar.

DELEN
Joost is een sport en voeding student (25 jaar). Joost is dagelijks te vinden in de sportschool voor fitness en voedingsadvies.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER