Hoe houd ik mijn huis ongediertevrij?

0

Ongedierte behoort voor veel mensen tot hun ergste nachtmerries. In het bijzonder ongedierte als kakkerlakken, muizen en ratten. Niet alleen is het een onhygiënisch idee dat er ongedierte in uw woning leeft, ook kan het ongedierte gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan bacteriën die door de ongediertesoorten bij uw woning mee naar binnen worden genomen. Mensen met een verslechterde weerstand lopen als gevolg van deze bacteriën het risico om sneller ziek te worden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ongedierte uit uw woning te weren. In dit artikel geven we u enkele tips!

Houtworm uit houten constructies weren

Houtworm is een verzamelterm voor de larven van verschillende soorten torren en kevers. Dit beestje voedt zichzelf door gangenstelsels te graven in houten constructies binnen en buiten woningen. Als gevolg van deze gangenstelsels kan de houten constructie ernstig verzwakt raken. Iets wat u wilt voorkomen! Door het hout vooraf met beits in te smeren, is de kans dat u te maken krijgt met houtworm relatief klein.

Zorg er daarbij voor dat u houten voorwerpen altijd goed controleert, voordat u dit in huis plaatst. Het kan voorkomen dat er al houtworm in het hout zit, waardoor deze vorm van ongedierte zich verder in uw woning kan verspreiden.

Lokdoosjes voor mieren in uw woning plaatsen

Ook mieren zorgen vaak voor een grote ergernis. Zeker wanneer de mieren zich in uw woning bevinden! Door lokdoosjes rond uw muren en deuren te plaatsen, zult u hier geen last meer van hebben. Naast het gebruik van de lokdoosjes voor het voorkomen van mieren in huis, kunt u de lokdoosjes ook op uw terras of balkon gebruiken. Zo vangt u de mieren voordat zij bij uw woning naar binnen proberen te kruipen. Ook het afdichten van kieren en naden helpt bij het voorkomen van mieren en andere ongediertesoorten in huis.

Meer weten over het ongediertevrij houden van uw huis? Met deze ongediertebestrijdingstips houdt u verschillende soorten ongedierte buiten de deur!

DELEN
Joost is een sport en voeding student (25 jaar). Joost is dagelijks te vinden in de sportschool voor fitness en voedingsadvies.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER