De beste Detox methode

0

Wat is Detox?

Detox voor een gezond en energiek lichaamDetox is afgeleid van een term die ‘het reinigen van het lichaam’ betekent, namelijk detoxificatie. Wij worden iedere dag blootgesteld aan toxische stoffen. Dit kan door het inademen van toxische stoffen uit schoonmaakmiddelen, maar ook door het tandenpoetsen met tandpasta, het op doen van make-up en het eten van voedingsmiddelen uit pak of blik. Deze toxische stoffen zorgen er onder andere voor dat het lichaam niet in staat is optimaal vet te verbranden. Het lichaam is hiertoe alleen in staat, wanneer het lichaam ook in staat is de toxische stoffen, die hierbij vrij komen, af te breken. Detox producten helpen zo niet alleen bij het afvallen, maar zorgen ook voor een betere stofwisseling en een ‘schoon’ en energiek gevoel.

Hoe werkt Detox (ontgiften)?

Ken je het gevoel wanneer je na een aantal uur een wellness center of spa uitloopt. Je voelt je helemaal ontspannen, schoon en klaar voor hetgene dat je die week te wachten staat. Om exact deze reden hoor je het tegenwoordig steeds meer: mensen die af en toe een dagje aan het ‘detoxen’ zijn. Of mensen die een detox programma van meerdere weken volgen om zichzelf volledig te kunnen ontgiften. Voor sommigen is detox inmiddels ontwikkeld tot een échte lifestyle. Er zijn veel verschillende manieren van detoxen. Deze worden ook wel een detox kuur, detox dieet of detox programma genoemd.

Basisprincipes bij de verschillende detox programma’s zijn:

  • Drinken: het is belangrijk voldoende (ongeveer 3 liter) vocht te drinken op een dag. Dit mag bestaan uit zuiver bronwater, verse groentesappen en ontgiftende kruidenthee (detox thee). Zo zullen de nieren ondersteund worden bij het ontgiften. Alcohol heeft hier een enorm negatief effect op.
  • Eten: binnen een detox dieet wordt er in het algemeen aangeraden voornamelijk rauw te eten. Rauwe voeding bevat meer voedingsstoffen en enzymen en minder toxische stoffen. Wat niet binnen een detox kuur past is het eten van bijvoorbeeld zuivel, eieren, gluten, vlees, schaaldieren, suiker en granen.
  • Bewegen: probeer iedere dag ongeveer een uur intensief te sporten, waarbij de regel geldt: hoe meer zweet, hoe beter. Intensieve lichaamsbeweging en dus zweten zorgt voor een verhoogde doorstroom via de lymfen en een betere afvoer van toxische stoffen uit het lichaam.

Verder hebben de verschillende detox programma’s hier allerlei variaties en toevoegingen op. Zo wordt er soms gesproken op het detoxen van de geest door middel van meditatie, het borstelen/masseren van het lichaam of het langer kauwen van eten voor een betere spijsvertering.

De beste detox methode: 7-daagse detox7-daagse Detox

Een enorm effectieve manier van detox is het 7-daagse detox programma van Marjolein Verkaik. Marjolein Verkaik is ervan overtuigd dat detoxen niet zwaar hoeft te zijn wanneer je het programma invult met lekkere en gemakkelijke recepten. Ook maakt de begeleiding die zij door middel van haar e-book het detoxen vele malen gemakkelijker. Hierin legt Marjolein stap voor stap exact uit hoe je binnen 7 dagen je lichaam volledig kan detoxen.

In het digitale e-book vind je het volgende:

  • Compleet uitgewerkte dagmenu’s voor een 7-daagse Detox
  • Recepten voor ontbijt, lunch, tussendoortjes en avondeten
  • Wat je precies nodig hebt voor de Detox
  • Hoe je de Detox het gemakkelijkst kunt voorbereiden
  • Wat je precies wel en niet mag eten
  • Hoe je het maximale uit deze week haalt

Na dit 7-daagse detox programma voel je jezelf gegarandeerd energieker en schoner en vlieg je de dag door. Dit programma zal je absoluut laten inzien hoeveel effect voedsel heeft op je lichaam. Ook zal het 7-daagse detox programma kunnen helpen bij het afvallen of het verbranden van de laatste vetten. Om je de kans te geven risicoloos een Detox-week uit te voeren volgens het 7-daagse detox programma wordt er een 100% niet-goed, geld-terug garantie gegeven.

RECENSIEOVERZICHT
Beoordeling
DELEN
Studente voeding en diëtiek (24 jaar) met een passie voor gezonde voeding, superfoods en fitness.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER