Okinawa: Japan maar dan anders

0

Als je nog nooit van de Miyako eilanden hebt gehoord is dat geen reden om je te schamen. Deze eilanden behoren tot een grotere groep eilanden in de Oost-Chinese Zee en vormen samen met Okinawa, de Riukiu-eilanden. De naam Okinawa zal wellicht wel zorgen voor herkenning. Het is het eiland waar ten tijde van de 2e wereldoorlog hevig werd gevochten tegen het Japanse leger. Die tijd ligt gelukkig ver achter ons en ondanks de aanwezigheid van Amerikaanse soldaten is Okinawa tegenwoordig een waar toeristen paradijs.

Okinawa is rust, ruimte en veel strand

Van alle eilanden die behoren tot de Riukiu-eilanden groep is Okinawa wellicht het bekendste. Dat is niet zonder reden. In feite kan je zeggen dat Okinawa on-Japans mooi is. Dankzij het subtropische klimaat is de eilandengroep het hele jaar geschikt voor een prachtige vakantie waarbij elk type reiziger goed aan zijn of haar trekken kan komen. Ben je een fervent liefhebber van snorkelen of duiken? Dan moet je zeker afzakken richting Manza Beach. Voor een iets meer relaxte beach impressie zijn Moon Beach en Okuma Beach absolute aanraders.

Okinawa: indrukwekkend op alle manieren

Naast een sterk toeristisch karakter is Okinawa extreem gezond. Met name in het noorden van het eiland vind je talloze centennials, mensen die doodeenvoudig honderd jaar of ouder worden. Dat de relaxte sfeer op het eiland daar mede voor verantwoordelijk kan zijn is niet bewezen, maar het leidt geen twijfel dat de afwezigheid van stress een absoluut pluspunt is. Wil je behalve de oudjes ook nog andere meer serieuze zaken bewonderen tijdens je vakantie, overweeg dan een bezoek aan het Peace Memorial Park. Dit is zo’n beetje het grote herdenkingspark waar de gevallen soldaten worden herdacht. Zonder meer een indrukwekkende ervaring die je eigenlijk niet mag overslaan. Als echte toerist kun je het natuurlijk niet maken om zonder souvenirtje huiswaarts te keren, hiervoor reis je dus even af naar Kokusai Dori met talloze shops, boetieks en andersoortige winkeltjes.

 

DELEN
Joost is een sport en voeding student (25 jaar). Joost is dagelijks te vinden in de sportschool voor fitness en voedingsadvies.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER