Hoe zorg ik dat ik gezond leef?

0

Het is heel belangrijk om gezond te leven. Dit omdat je zo het langs mogelijk blijft leven, het is geen garantie, maar hoe slechter je leeft hoe eerder je dood kan gaan. Hier een aantal tips om te zorgen dat je gezond leeft.

Eten en drinken

Eten en drinken is prioriteit nummer 1 voor een mens. Want zonder eten en drinken gaan we dood. Toch is het van belang dat we dit ook afwisselen. Zorg ervoor dat je de schijf van vijf gebruikt om te bepalen wat je gaat eten door heel de week en blijf dit ook volgen. Het is namelijk heel belangrijk om gevarieerd te eten. Zo zorg je ervoor dat je lichaam in topconditie blijft en dat je niet te snel te zwaar wordt doordat je veel vetten eet. Vetten zijn namelijk erg gevaarlijk, ze kunnen binnen in je bloedvaten gaan zitten en langzaam maar zeker je bloedvaten dicht laten slibben. Dit zorgt ervoor dat er uiteindelijk geen bloed meer naar bepaalde delen van je lichaam kan stromen en je geopereerd moet worden. Varieer daarom met eten en zorg ervoor dat naast variatie ook let op de hoeveelheid eten die je eet.

Bewegen

Naast eten is bewegen ook belangrijk om gezond en fit te blijven. Want door te bewegen verbranden we het voedsel wat we eten en de suikers die we drinken. Daarnaast houden we onze conditie hiermee op pijl en trainen we onze longen en spieren om groter en sterker te worden. Het is wel belangrijk dat we goed bewegen, dit om pijnlijke blessures te voorkomen. Zo kun je door steunzolen te gebruiken zorgen dat je minder pijnlijke knie en achillespees krijgt bij het lopen.  Deze steunzooltjes schuif je makkelijk in je schoen en zorgen voor een betere houding. Verder dempen ze de tik die je krijgt bij het zetten van een stap.

Slapen

Het is ook van belang om goed en genoeg te slapen. Naast het tot rust brengen van je spieren en gewrichten is slapen belangrijk voor je gewicht. Door genoeg te slapen krijgt je lichaam de tijd om de voedingsstoffen die er via het voedsel binnen zijn gekomen te verwerken en op te slaan. Zorg ervoor dat je elke dag tussen de 7 en 8 uren slaapt.

DELEN
Joost is een sport en voeding student (25 jaar). Joost is dagelijks te vinden in de sportschool voor fitness en voedingsadvies.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER