Een gezonde levensstijl voor jouw baby

0

9 maanden lang keek je uit naar de ontmoeting met jouw prachtige baby. Tijdens de zwangerschap heb je gezorgd voor voldoende beweging en gezond eten: ga naar Babyideaal voor meer informatie over gezond leven tijdens de zwangerschap. Alles voor dat kleine wondertje in je buik, maar hoe nu verder? Hoe zorg je ervoor dat je baby buiten de buik een gezonde levensstijl behoudt? Lees je mee?

Zorg voor voldoende frisse lucht

Ga eens bij jezelf na: hoe is het om de gehele dag binnen op de bank te zitten? Misschien fijn voor een dagje, maar na langere tijd gaat het toch vervelen en begin je onrustig te worden. Op Blogvitaal lees je manieren om zelf in beweging te blijven en je zo lekkerder in je vel te voelen. Voor je baby is dit eigenlijk precies zo. Bij gebrek aan frisse lucht zal je baby zich onrustig gaan voelen, minder makkelijk in slaap komen en zal hij minder vitamines uit de buitenlucht kunnen halen. Probeer daarom elke dag een half uurtje wandelen in te plannen met de kleine.

Voldoende beweging

Zorg elke dag voor voldoende beweging voor je baby. Laat ze vaak op hun buik liggen, zodat ze kunnen oefenen met het gebruiken van de nek en rugspieren. Uiteindelijk zal dit resulteren in kruipen, tijgeren, zitten en uiteindelijk lopen. Bewegen is goed: ook voor een hele jonge baby.

Start met gezonde tussendoortjes

Na 6 maanden mag je baby steeds meer eten en drinken naast borst- en/of flesvoeding. Dit is het moment om te starten met gezonde tussendoortjes en gezonde voeding. Dit zorgt voor bouwstenen om je baby een perfecte start in het leven te geven. Geef hem bijvoorbeeld water in plaats van diksap of roosvicee. Deze dranken zitten bomvol suikers, wat niet alleen dikmakers zijn maar ook de tandjes kunnen aantasten. Als je vanaf het begin af aan water geeft, zal je kleine niks anders gewend zijn en dit makkelijk drinken. Ook kun je ervoor kiezen om in plaats van een koekje een stuk fruit als tussendoortje te geven.

DELEN
Joost is een sport en voeding student (25 jaar). Joost is dagelijks te vinden in de sportschool voor fitness en voedingsadvies.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER