Wat Arnold Schwarzenegger ons geleerd heeft

0

Wie is Arnold Schwarzenegger?

Arnold Schwarzenegger benenIk denk dat we het niet lang hoeven te hebben over wie Arnold Schwarzenegger is. Arnold Schwarzenegger is in Oostenrijk geboren en werd een Amerikaans staatsburger pas in 1983. Buiten zijn carrière om als acteur en politicus, was Arnold Schwarzenegger in zijn jongere jaren met name bekend als bodybuilder. In de jaren 70 won Arnold maar liefst 7 keer de Mr. Olympia titel. De IFBB Mr. Olympia kan gezien worden als hét wereldkampioenschap in de bodybuilding wereld.

Waarom ik het kort met jullie over Arnold Schwarzenegger wil hebben is omdat hij enorm veel invloed heeft gehad in de bodybuilding wereld en ons veel heeft kunnen leren op het gebied van fitness. Misschien zullen sommige van jullie denken: hij gebruikte toch anabolen? En ja dat klopt, hij heeft zijn prestaties behaald met hulp van anabole steroïden. Dit heeft hij ook openlijk toegegeven in 1977. Hij zei het volgende daarover: “steroids were helpful to me in maintaining muscle size while on a strict diet in preparation for a contest. I did not use them for muscle growth, but rather for muscle maintenance when cutting up.” Feit is dat de Mr. Olympia in die tijd al niet te winnen was zonder het gebruik van anabole steroïden en Arnold Schwarzenegger er altijd op een verantwoorde manier mee om gegaan is, waar ik respect voor heb.

Onze Oostenrijkse vriend Arnold kende in zijn hoogtijdagen de volgende statistieken:

 • Zevenvoudig Mr. Olympia – 1970-75, 1980
 • Lengte – 1,88 m
 • Gewicht – 106 kg
 • Omvang armen – 55 cm
 • Omvang borst – 144 cm
 • Taille – 86 cm
 • Deadlift – 322 kg
 • Bench Press – 200 kg
 • Squat – 213 kg
Gold's Gym
Dit is waar het allemaal begon. Het lijkt misschien een beetje suf, maar de beste bodybuilders liepen dagelijks door deze deuren.

Zijn top 3 favoriete oefeningen

Hieronder zijn Arnold Schwarzenegger’s top 3 favoriete oefeningen voor massa toename te zien:

 1. Biceps: Arnold Schwarzenegger’s biceps zijn vooralsnog één van de meest gewaardeerde biceps ooit. In zijn tijd waren zijn biceps niet alleen het grootst, maar ook het best gevormd. Om dit te bereiken deed Arnold alles erg basic, maar intensief. De cheating barbell curl was zijn meest favoriete bicep oefening. Ooit zei hij over deze oefening: “the cheating barbell curl stands alone for building mass,”
 2. Borst: Arnold Schwarzenegger wordt ook wel eens de chest-master genoemd. En dit is niet zonder reden. Met een borstomvang van 144 cm had Arnold alles: grootte, vorm, balans en definitie. “I seemed to train my chest hard and correctly from the beginning,” zei hij. “My chest grew because I gave it the most attention, placing it first in my workout.” De barbell bench press is volgens Arnold Schwarzenegger de oefening die voor de volume zorgt en hierdoor zijn meest favoriete borst oefening. Belangrijk hierbij is wel om wel rustig te beginnen en vervolgens steeds zwaarder te pakken en je lichaam uit te dagen.
 3. Schouder: de favoriete schouder oefening van Arnold Schwarzenegger is zelfs naar hem vernoemd: “Arnold Press”. Hierbij zit of sta je met twee dumbells voor je schouders met je handpalmen naar je toe. Vervolgens druk je de dumbells omhoog en draai je gelijktijdig je handen naar buiten, zodat je handpalmen boven aan naar voren wijzen. Volgens Arnold is dit een zeer geschikte oefening voor het groter en beter gevormd maken van je schouders.

Arnold Press voor grotere shouders

Arnold Schwarzenegger inspiratie

Arnold Schwarzenegger is een inspiratie voor velen. Dit komt mede door wat hij bereikt heeft en hoe hard hij hiervoor heeft moeten trainen, maar ook door de manier van denken die hij had. Met name hoe hard hij voor zichzelf was om te bereiken wat hij wilde: Mr. Olympia. De volgende quotes geven dit goed weer:

[pull_quote_center]You can’t climb the ladder of success with your hands in your pockets.[/pull_quote_center]

[pull_quote_center]The meaning of life is not simply exist, to survive, but to move ahead, to go up, to conquer.[/pull_quote_center]

[pull_quote_center]Wanneer mensen zeiden: “we never want to look like you”. Zei hij:“don’t worry, you never will”[/pull_quote_center]

[pull_quote_center]Strength does not come from winning. Your struggles develop your strenghts. When you go through hardships and decide not to surrender, that is strenght.[/pull_quote_center]

[pull_quote_center]Work hard in silence, let your success make noice.[/pull_quote_center]

Arnold Schwarzenegger Iron

Arnold Schwarzenegger heeft sinds een aantal jaren al een succesvolle supplementen lijn: Arnold Schwarzenegger Iron. Deze lijn bestaat uit alle supplementen die volgens de koning hemzelf essentieel zijn voor het opbouwen van massa en kracht. Mocht je benieuwd zijn wat deze supplementen jou zouden kunnen bieden klik dan HIER!

Arnold Schwarzenegger Iron supplementen

 

DELEN
Joost is een sport en voeding student (25 jaar). Joost is dagelijks te vinden in de sportschool voor fitness en voedingsadvies.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER