Snel afvallen, 5 tips om gezond af te vallen

0

Ja, snel afvallen, dat willen we allemaal wel. Helaas is de combinatie eenvoudig, gezond en snel afvallen makkelijker gezegd dan gedaan. In de realiteit blijkt het afvallen veel moeilijker te zijn dan je in eerste instantie had gedacht. Snel afvallen is dan ook iets wat voor veel mensen onbereikbaar lijkt, dat is echter niet zo! In dit artikel zal ik aan de hand van 5 tips duidelijk maken hoe het wél mogelijk is om snel af te vallen.

#1 Snel afvallen begint bij de basis, drink water

De basis zal voor iedereen anders zijn, in onze ogen ligt de basis bij een gezond voedingspatroon. Belangrijk hierin is om zo veel mogelijk fris- en fruitdranken te vervangen door water. Zoals je waarschijnlijk wel weet bevatten dranken als Cola, Fanta, RedBull en dubbeldrank enorme hoeveelheden suikers. Het vervangen van deze calorierijke frisdranken door water is de eerste stap bij het afvallen. Hou je niet van water? Dan zou groene thee iets voor je kunnen zijn. Groene thee heeft een smaakte en bevat bovendien een aantal stofjes die helpen bij het verbranden van vet.

#2 Beweeg zo veel mogelijk

Je bent vast wel bekend met de slogan “beweeg minimaal 30 minuten per dag”. Ik ben absoluut voorstander van deze slogan, beweging kan namelijk enorm helpen bij het snel afvallen. Beweging zorgt ervoor dat de (overtollige) energie wordt verbrand. Dit is uiteindelijk waar beweging om draait, het verbranden van energie. Hoe meer je beweegt, hoe meer energie je verbrand. Hou er rekening mee dat elke minuut beweging mooi is meegenomen. Snel afvallen betekend dat je in korte tijd veel zou moeten bewegen. Hou er rekening mee dat je na het afvallen moet blijven sporten om de resultaten te behouden.

#3 Elimineer zo veel mogelijk suikers

De derde tip heeft veel overlap met de eerste tip, vervang suiker-rijke producten met suikerarme producten. Dit geldt voor alle voedingsmiddelen die je eet of drinkt, van frisdrank tot maaltijden en toetjes. Suikers houden het energieniveau van je lichaam op peil, het is dan ook zaak om suikers met mate te consumeren. Mocht je het (nog) niet weten, het overschot dat je aan suikers binnen krijgt wordt door je lichaam omgezet in vet. Wanneer je wilt afvallen is het dus van belang om op je suikerinname te letten.

Dat je suiker-rijke producten met suikerarme producten moet vervangen wil niet zeggen dat je in plaats van Cola bijvoorbeeld Cola Light zou moeten drinken. Ik ben van mening dat light producten geen verantwoorde methode zijn om snel afvallen mogelijk te maken. Light producten bevatten namelijk stoffen als Aspartaam in, daar zou ik het liefst ver van weg blijven.

#4 Eet normaal, maar gezond

Bij snel afvallen denken de meeste mensen direct aan crash diëten en honger lijden, dit is echter niet nodig. Het gaat er om dat je normale hoeveelheden gezond voedsel eet. Zorg ervoor dat je verse groenten en fruit gebruikt in je maaltijden. Probeer zo veel mogelijk kant en klare maaltijden te mijden.

#4,5 Gebruik een kant en klaar receptenboek

Het is moeilijk om elke dag weer een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het volgen van een receptenboek is dan ook een aanrader. Een voorbeeld van een goed receptenboek is het 7×7 Afslank Receptenboek. Dit receptenboek geeft duidelijke richtlijnen en bevat zelfs kan en klare boodschappenlijstjes. Door de (eenvoudige en gezonde) recepten te volgen zal je elke dag een gezonde maaltijd op tafel zetten. Het boek bewijst tevens dat gezond eten niet duur hoeft te zijn. Bij het schrijven van de recepten is namelijk rekening gehouden met de prijzen van ingrediënten. Hierdoor is het mogelijk om elke dag een gezonde en voordelige maaltijd op tafel te zetten.

7x7 afslank receptenboek

Onze review van het 7×7 Afslank Receptenboek lees je hier.

#5 Volg een eiwit dieet

Eiwitdiëten zijn in mijn ogen het meest succesvol als het gaat om snel afvallen. In de basis zorgen eiwitrijke, of met andere woorden koolhydraatarme diëten, ervoor dat je zult afvallen. Eiwitten worden namelijk niet door het lichaam opgenomen en opgeslagen zoals dat met suikers en vetten wel gebeurd. Door eiwitrijke maaltijden te nuttigen zal je dus gegarandeerd afvallen.

Let wel, het is van belang dat je tijdens het dieet weinig koolhydraten en veel gezonde vetten binnen krijgt.

Het Vitadis dieet is het succesverhaal als het gaat om eiwitdiëten. Vitadis is nog vrij nieuw maar timmert al flink aan de weg, het is dan ook niet gek dat duizenden mensen succesvol zijn afgevallen met Vitadis.

Onze review van het Vitadis Dieet lees je hier.

DELEN
Studente voeding en diëtiek (24 jaar) met een passie voor gezonde voeding, superfoods en fitness.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER