Groene Smoothies, de lekkerste recepten

6

De Groene Smoothie, wat is het en waar is het goed voor?

Groene smoothies zijn gezonde drankjes die bestaan uit bladgroenten en fruit. Er bestaat een veel voorkomend vooroordeel over groene smoothies. Volgens criticasters zouden de groene smoothies vies en ongezond zijn. Waarschijnlijk hebben deze criticasters nog nooit groene smoothies gemaakt of geproefd…

Een groene smoothie maken is heel simpel. Je hebt alleen een blender, bladgroente en fruit nodig. Daarnaast zijn er eindeloos veel smaken, je kan namelijk verschillende soorten fruit in de smoothie verwerken. Een mango of banaan maakt een smoothie lekker zacht en zoet van smaak.

Groene smoothies kunnen je helpen bij:

 • Afvallen, groene smoothies kunnen een ongezond ontbijt of tussendoortje vervangen.
 • Energie, het fruit en groenten zullen er voor zorgen dat je meer energie krijgt.
 • Gezonde lifestyle, groene smoothies passen perfect binnen een gezonde levensstijl.

Bekijk de onderstaande video waarin Jesse van der Velde meer informatie geeft over groene smoothies:

125 Groene Smoothies, hét smoothie receptenboek

Het ”125 groene smoothies receptenboek” van Diana Verbeek is een echt bestsellerboek. In Amerika is het al jaren een trend, bladgroenten en fruit in één. Vele supermodellen drinken ze. Het is dan ook niet gek dat deze trend over is komen waaien naar Nederland.

In dit boek geeft Diana Verbeek tips en advies hoe jij de lekkerste smoothies kan maken. Dit doet ze aan de hand van 125 verschillende recepten. Lees hier meer over het Groene Smoothies Receptenboek.

Vijf smoothie tips

 1. Een groene smoothie bestaat enkel uit water, fruit en bladgroenten. Melk, yoghurt en vruchtensapjes zijn uit den boze. Suikers uit het fruit zijn goed, suikers uit sapjes niet.
 2. Hoe meer fruit, hoe zoeter de smoothie. Banaan, mango en kiwi geven de smoothie een zoete smaak.
 3. Je kan ook bevroren fruit in een smoothie verwerken. Wel even het fruit laten ontdooien ;).
 4. Superfoods als Spirulina en hennepzaden maken een smoothie nog voedzamer.
 5. Geen inspiratie? In het boek ”125 Groene Smoothie Recepten” vindt je veel lekkere smoothie recepten.

Groene Smoothies

Wat krijg je bij het Groene Smoothie Receptenboek?

Het receptenboek bevat 125 smoothie recepten, wanneer je het boek direct besteld krijg je naast het e-book ook een hardcopy boek(per post) toegestuurd. Daarnaast krijg je:

 • E-book 75 Fruit smoothie recepten (niet op afbeelding)
 • E-book 21 Paleo recepten
 • E-book 10 Superfood smoothie recepten
 • E-book The Fat Burning Workout
 • DVD met oefeningen uit The Fat Burning Workout

Lees hier meer over het Groene Smoothies Receptenboek.

Groene smoothie

 

 

RECENSIEOVERZICHT
Beoordeling
DELEN
Studente voeding en diëtiek (24 jaar) met een passie voor gezonde voeding, superfoods en fitness.

6 REACTIES

  • Hoi Julia,

   Er is geen maximum of minimum aantal smoothies. Je moet doen waar je je goed bij voelt. Het gaat namelijk niet alleen het drinken van groene smoothies, maar ook om wat je verder door de dag heen eet. Ik vind het persoonlijk heerlijk om op te staan met een groene smoothie. Dan voel ik me fit en vol energie.

   Geniet ervan!

   Groetjes,
   Lynn

 1. Ik vraag me het volgende af. Is het wel gezond om maaltijden te vervangen door smoothies? Is het juist niet belangrijker om ongezonde maaltijden te vervangen door gezonde maaltijden?

  • Hoi Sophie,

   Goede vraag! Je hoort veel negatieve verhalen over het vervangen van maaltijden en ik ben er zelf ook geen fan van, maar dit geldt niet voor groene smoothies. Deze drankjes zijn namelijk zo voedzaam dat ze ook daadwerkelijk een vervanging (en zelfs beter) dan gemiddelde maaltijden. Weinig calorieen maar erg veel voedzame voedingsstoffen, top toch!

   Ik hoop dat het je wat duidelijker is geworden.

   Groetjes,
   Lynn

 2. Hallo allemaal, ik hou enorm van groene smoothies maar ik vraag me toch iets af. Ik heb ooit gehoord dat bladgroenten veel nitraten bevatten. Is het wel gezond om elke dag groene smoothies te drinken?

  Gr Nienke

  • Hallo Nienke,

   Het is verstandig om de bladgroenten te rouleren. Niet elke bladgroente bevat precies dezelfde stoffen en de concentraties wisselen. Je kunt prima elke dag bladgroente eten/drinken, maar het is niet slim om elke dag spinazie in je smoothie te gooien.

   Groeten,

   Joost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER